Och till sist ett recept som jag hittade i en veckotidning. Kanske världens godaste semlor!
* 50 g jäst
* ½ l laktosfri mjölk
* 3 ½ dl glutenfria havregryn (ren havre)
* ½ dl krossade linfrön
* ½ dl sesamfrön
* ½ dl solrosfrön
* 2 tsk salt
* 1 tsk honung
* 8-9 dl speltmjöl (dinkel)
* ½ dl ryps/rapsolja
Blanda jästen i fingervarm mjölk. Häll i havregryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om. Låt stå under bakduk på ett varmt ställe i 10-15 minuter tills det börjar bubbla (du lär nog märka när det gör det). Sätt ugnen på 225 grader. Blanda i salt, honung, och spelt litet i taget. Arbeta degen med händerna eller maskin och tillsätt oljan. Degen skall vara ganska lös men lossna från kanterna. Forma 20 bullar, ställ att jäsa i 30 min. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar